Hurahdin mittaamiseen

Ostin joululahjaksi itselleni Apple Watchin ja hurahdin mittaamiseen.
Tavoitteeni on seistä/liikkua vähintään minuutin ajan 12 tunnin aikana päivittäin. Toinen tavoite on sykettä nostava päivittäinen liikuntasuoritus kestoltaan vähintään 25 minuuttia. Kolmas tavoite on kuluttaa päivittäin vähintään 500 kcal aktiivikaloria. Toisinaan tavoitteet ylittyvät reilusti ja toisinaan taas niukin naukin.

Näinhän se menee yleensäkin tavoitteiden kanssa: toisinaan tavoitteiden saavuttaminen on yllättävänkin helppoa ja toisinaan lähes mahdotonta.

Kello koukuttaa positiivisilla huomautuksilla – kuten kuvasta näkyy. Palaute on jatkuvasti kannustavaa. Jos kaikki päivän tavoitteet täyttyvät, saan kolme ”tulirengasta” muistutuksena tavoitteiden saavuttamisesta.
Eikä tässä vielä kaikki, saan kuukausittain lisää tavoitteita, joiden täyttyessä saan erikoismerkkejä saavutuksistani.


Täytyy todeta, että ainakin minulle kello tuli todella tarpeeseen. Olen saanut kasvatettua arkiliikunnan määrää huomattavasti.

Omalla kohdallani kellon tavoitteet voittavat pokemon-jahdin..
En ole kovin kilpailuhenkinen. Kellon asettamien tavoitteiden kanssa käyn kilpajuoksua ainoastaan itseni kanssa. Tavoitteiden saavuttaminen myös osoitus siitä, että kunto paranee päivittäin ja jaksan yhä enemmän..

Kuten kuvasta näkyy, aivan joka päivä tavoitteet eivät ole toteutuneet.
Aina ei onnistu. Jokainen aamu on kuitenkin uusi mahdollisuus. Vuorokauden vaihtuminen antaa uuden mahdollisuuden. Taas on mahdollista tehdä päivän tavoitteista totta.