.. elossa

Ei pieni ihminen osannut arvata maaliskuun alussa, mitä omista päätöksistä seuraa. Blogi-harrastuskin jäi reiluksi pariksi kuukaudeksi tauolle. Energiat olivat niin vähissä, että sitä ei vaan jaksanut..

Olin Laihdutusleikkauksessa 10.3.2022. Kaikki meni periaatteessa hyvin. Leikkaus onnistui kirurgin mielestä erinomaisesti. Edeltäneen VLCD-dieetin myötä maksa oli ollut ”terävä” ja dieetti siten onnistunut. Minut kotiutettiin perjantaina, mutta jouduin sunnuntaina uudelleen tiputukseen. Kunto romahti yllättäin. Uuden elämän aloitus ei ollutkaan helppoa.

Nyt leikkauksesta on kulunut reilut pari kuukautta ja elämä alkaa jo hymyillä. Pari kuukautta olen opetellut uusia ruokailutapoja. Täytyy tunnustaa, ettei se ole ollut helppoa. Aluksi kaikki ruoka tuntui olevan liikaa. Uusi vatsalaukku suostui ottamaan vastaan vain noin desin kerrallaan. Nyt uppoaa hitaasti syötynä jo miltei kaksi desiä.

Kyllähän minä tiesin, että ruokailu menee kokonaan uusiksi. Se kuitenkin oli yllätys, että myöskin ruokamieltymykset menevät kokonaan uusiksi. Tällä hetkellä parasta ruokaa ovat peruna ja banaani. Molemmissa kypsinä on miellyttävä koostumus ja niitä on helppo syödä.

Tavoite oli päästä eroon liikakiloista. Painoa on jo pudonnut reilut 20 kiloa ja suunta on edelleenkin laskeva. Toiveissa on, että vuoden lopussa olisin ainakin 30 kiloa kevyempi kuin vuoden alussa 😉 Ehkä toiveeni toteutuu.

ENNEN
NYT