Me rakennetaan yhdessä koti Kalasatamaan

Onko mahdollista saada koti merinäköalalla kohtuuhintaan?
Kyllä, nyt se näyttäisi olevan, kun itse tekee 😉

Olen mukana Stadiin ry:n kokoamassa porukassa ja me rakennutamme yhdessä kotia Kalasatamaan. Meidän talomme nousee aivan Verkkosaaren rantaan. Talon meren puoleiselle sivulle rakennetaan meren päällä kelluvia taloja sekä huolto- ja liikerakennuksia.

Mitä on ryhmärakentaminen?

Ryhmärakentaminen on lyhyesti rakentamista ryhmässä eli yhdessä. Perinteisesti rakentajana on toiminut jokin iso rakennusyhtiö ja omistus asukkaille siirtyy, kun talo on lähes valmis. Ryhmärakentamisessa ideana on, että loppukäyttäjät eli tulevat asukkaat/omistajat, ovat mukana rakennuksen suunnittelusta rakentamiseen sekä lopulta asumiseen asti. Tästä mallista uskotaan olevan paitsi taloudellista säästöä myös mahdollisuus toteuttaa asukkaidensa näköinen taloyhtiö.

Tässäkö maisema tulevan asuntoni ikkunasta?

Ryhmä toteuttaa demokraattista päätöksentekoa: valinnat ja päätökset tehdään yhdessä, enemmistöpäätöksinä. Tämä valmista jo suunnitteluvaiheessa tulevan yhteisön jäseniä huomioimaan omien tarpeiden lisäksi myöskin naapurin tarpeet. Toivonkin tästä mallista yleistyvää konseptia – paluuta kyläyhteisömalliin, missä naapurit tunnettiin ja huomioitiin, missä apu oli lähellä ja vastaantulijoita tervehdittiin – kaikki olivat tuttuja keskenään.