Tästä se alkaa!

Tästä alkaa kertomus oman elämäni muutoksista.

Ottaen huomioon jo melko pitkän elämäntaipaleeni, olen matkani varrella ehtinyt kokeilla jo monenlaisia elämäntapamuutoksia. Olen kokeillut erilaisia luonnontuotteita osana ruokavaliota. Olen käynyt läpi terveydenhuollon pitkän ENE-kuurin. Olen muuttanut parikin kertaa toiselle paikkakunnalle (se jos mikä on elämäntapamuutos). Olen pyrkinyt olemaan kehopositiivinen. Olen harrastanut aktiivisesti liikuntaa. Olen kokeillut erilaisia sähkö-, ultra-, laser- sekä kosmetologisia hoitoja. Olen ollut torsoplastia leikkauksessa. Olen jopa kokeillut rivitanssia.

Edellä mainitut ovat toki pikemminkin apuvälineitä tai tehokeinoja kuin varsinaisia elämäntapamuutoksia. Jos aikuisten oikeasti haluaa muuttaa omaa elämäntapaa, tarvitsee todella syvällistä pohdintaa siitä, mihin on valmis ja toisaalta, mistä on valmis luopumaan päästäkseen haluamaansa muutokseen. Päämääränä ei tule olla laihduttaminen, koska se ei ole mikään elämäntapamuutos. Laihduttaminen on helppoa. Vaikeinta on pitää saavutettu tulos, jos elämän reunaehdot eivät ole totaalisesti muuttuneet.

viimeisimmät kokeilut

Elämäntapamuutos mielletään usein laihdutuskuurina. Kokeillaan ketoa, baleota tai vaikkapa luovutaan vain sokerista tai gluteenia sisältävistä tuotteista. Jos kokeilujen ruokavalio poikkeaa paljon totutusta, on vaikea pitkällä tähtäimellä valita juuri tämä vaihtoehto. Berliinin munkki tai karjalanpiirakka voi herpaannuttaa hetkeksi itsehillinnän – hyviä päätöksiä on vaikea pitää pitkässä juoksussa, jos ne eivät perustu omaehtoisiin valintoihin. Minun tulee haluta sitä, mitä valitsen. No, pitäisikö sitten ryhtyä fanaatikoksi.
Eihän suinkaan. Parasta olisi keskittyä itse elämään – olemaan matkalla. On tärkeää löytää omaan elämään sopivat ratkaisut. On tärkeää muistaa elämän pienet tärkeät asiat: riittävä uni, stressittömyys, arkiliikunta ja tietenkin terveellinen, mutta hyvä ruoka.

En missään nimessä halua tyrkyttää kenellekään omia valintojani. Olen todellakin tehnyt juuri toisin kuin mitä äsken kirjoitin. Olen hakenut nopeita ratkaisuja paino-ongelmaani ja päätynyt erilaisiin kokeiluihin, jotka eivät todellakaan ole aina olleet kovin terveellisiä. Nyt nämä kokeilut ovat kuitenkin päätöksessä ja olen tehnyt ratkaisun, joka mullistaa aika tavalla koko fyysisen olemukseni. Nyt olen tähän valmis. Tästä kuitenkin myöhemmin lisää..